БългарскиРускийEnglish

Балканкар Мизия АД

BalkanCar Mizia Car

"БАЛКАНКАР – МИЗИЯ" е създаден през 1968 год. като завод за сменни приспособления "Мизия" поделение на ДСО "Балканкар".

Понастоящем е акционерно дружество с основен акционер фирма "Ромекс кар" ЕООД гр.Пловдив. Предметът на дейност е производство, сервиз, ремонт и търговия с работни съоръжения за кари и друга подемно-транспортна техника, стоки и услуги за населението. Основната продукция на фирмата се монтира към електрокари и мотокари и служи за обработване на непалетизирани товари като рула хартия, бали, бъчви, варели и др.

Изделията, произвеждани в предприятието, са: Кламери, ротиращи на 180 и 360 градуса, Кламери основни, Вилични изравнители и удължители, Кошове за насипни материали, Снегорини, Ротатори, Кранови стрели, Дорн,Захват за храсти и др.

За вътрешния пазар голямо приложение намират Кошовете за насипен материал с вместимост от 0,4 до 1,4 куб.м и Снегорини, които увеличават възможностите на кара да извършва товаро-разтоварни дейности на насипни материали и почистване на терени, без да е необходимо използването на друга специализирана техника. Произвежданата продукция е предназначена за вътрешния пазар и основно за износ в страни като Русия, Украйна, Полша, Турция, Сирия, Тунис, Чехия, Италия, Беларус , Казахстан и др.

Нашата фирма изработва и специални поръчки – в зависимост от изискванията на клиентите. Съвместно с "Ромекс кар" ЕООД се разработват и внедряват нови изделия: Мост управляем, Уредби повдигателни, шасита и др. части за карната индустрия, а също така се предлага комплекс кар – сменяемо приспособление на база подобрени и усъвършенствани варианти на електро и мотокари от серия RO. Фирмата предлага пълна гама : куки, сапани и въжета.

Дружеството разполага с голяма производствена площ и складова база /резервни части за електро и мотокари/. Основни потребители на карната техника, произвеждана от "Ромекс кар" ЕООД, са: EVN, ENEL PRODUZIONE, ЕON, RWE, Alston Pawer, НЕК, ХЮНДАЙ, АЕЦ Козлодуй, ТЕЦ Марица-изток, Лекопласт, Летище Варна, Фикосота, КЦМ Пловдив, Ален мак, ВиК Варна, Терна България, Асенова крепост Асеновград, Винекс Преслав, Монбат, ТПК Хисар, Завод за хартия Белово, Булгартрансгаз, Бутан газ, ОЦК Кърджали, Пътстройинженеринг Кърджали, Интерметал, Неохим Димитровград и много др.